lördag 4 februari 2012

[Den Kindska virrpannan]

Vaknade i morse av någon som rotade i en garderob..
Ni vet det där ljudet när galjar stöter emot varandra? Ja, just det ljudet hörde jag...
Flummig och yrvaken som vi alla är på morgonen så trodde jag på största allvar att någon hade tagit sig in i mitt rum....i korridoren i Kalmar och rotade i min garderob(varför i all världen någon skulle göra det, jag har ju inte Prinsessan Madeleines garderobsinnehåll precis). Det tog en sådär 5 minuter för mig att lokalisera min virriga hjärna och komma på att jag ju faktiskt är hemma hos mina föräldrar...i Karlskrona. Väldigt skum känsla måste jag säga!
Myskväll igår med en kall öl, film och pappas, nja inte ostpaj, det blev köttfärspaj istället(men grymt god!)


I morse gick jag och Canon på promenad i skogsspåret :) -14 grader stoppade inte men det tog emot. Fukten från andedräkten frös på halsduk och ipodsladden som hängde ut. Men i solen var det varmt och skönt. Jag träffade på två stycken som också hade kämpat sig ut i kylan, jag hälsade glatt som vanligt. Men det visade sig att den första personen var en liten butterkaka eller så hade han bara inte vaknat än. hur man nu kan missa att vakna i denna kyla är ett mysterium. Han tittade neråt, sa hej utan att röra mungiporna och gick vidare ut ur mitt liv.
Den andra personen jag träffade visade sig vara min arbetskamrat Hah! Han stod och kämpade vid träningsredskapen, frös som fan fick jag veta och jag undrade vilken frisk person som är ute och springer i -14?? Inte bra för lungorna, gå med dig istället! uppmanade jag. Nej det är så skönt, fick jag tillbaka...vet inte om jag kan hålla med där.




Vid lunch idag stack jag till en "ny" Thairestaurang med Malin, Yessica och lille Vincent(som har vuxit en hel del och kan gå sen vi sågs sist!). Besöket på restaurangen var minst sagt lika kyligt som ute. Det drog vid fönstrena, besticken var iskalla och servitrisen gick med en fluffig lila väst med pälskrage....(där har vi något man inte ser varje dag!)
Vi höll ut i ca en timme, men utan känsel i tårna gav vi upp och gick för att betala.
Jag satte in chippet i terminalen, köpet gick igenom men kvittorullen var slut. Jag sa att jag inte behövde kvittot men hon hörde väl inte, fixade och trixade med rullen och ville sen att jag skulle sätta in mitt kort igen. Nej men vänta nu hörru! Köpet har gått igenom och jag har betalt det jag skulle! Hon nickade lite oförstått och där och då undrade jag om hon inte hade drabbats av Brainfreeze..

Drog till Gylles och tog vårt kaffe. där var betydligt varmare! Hjälpte sedan Malin att lukta på herrparfymer till hennes karlakarl. Efter mycket doftande hittade hon en till slut och vi vandrade höga på ångor därifrån.
Nu sitter jag här och har precis skype-at med Dalasystern och Julian :) Han skulle sova över hos sin farmor och farfar inatt :)
För övrigt blir det en lugn tvkväll i mysbyxor framför tv! Det går rykten om pizza också. Ja just det½ Det har börjat snöa...igen...myyyys!

//Anya

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar