söndag 26 augusti 2012

[Tjyv och lavendel]

Sådär ja! 18 timmars hårt arbete är färdigt, hade jag jobbat 6 timmar till så hade jag trott att jag var tillbaka i Malmö på 24 timmars passen, då var man inte människa efter dem! Nu ser jag fram emot en veckas(nästan)ledighet innan skolan börjar =)
Det är komiskt när man börjar tidigt på morgonen och möter en kund och är kvar till sen eftermiddag och möter samma kund. Då får man alltid frågan;
- Bor du här eller?!
Hade en liten rolig incident på jobbet idag. Två äldre herrar som stod vid kassan och skulle ha tvätt, tidning och lite annat smått och gott. Den ena betalade och stod kvar för att samla ihop sina saker, medan jag tog hand om den andre, sen gick den första...efter en stund utbrast den andra;
- Va fan, tog han min plånbok!?! Vi kikade ut genom fönstret och såg den förste traska iväg, efter en stund stannade han upp och höll två svarta plånböcker i handen. 
Jag öppnade fönstret och sa;
- Det var skickligt gjort! Det är aldrig för sent att sadla om vet du :)

Sen blev jag lovad en bukett lavendel för jag var så himla trevligt mot en kund i biluthyrningen. De är rätt söta ändå de där kunderna ;)

Ja det blev ju lite sent igår, jag ville ju inte bryta mitt i monopolspelet, det gick ju så bra för en gångs skull! Trodde jag skulle klå brorsan, men icke, han lurade i mig merlotvin (inte så gott) och lurade av mig mina pengar...:/ Jag kom iaf inte sist, det gjorde Emelie ;D
Ikväll är det dags igen och revansch för mig, fast då är vi fyra, bättre odds! Det gäller att spela sina kort rätt och inte köpa allt på en gång...vilket man säger varenda jäkla gång man spelar och sen sitter man där med skulder och lyxskatter att betala och undrar vad som hände...
Nej ikväll då jäkla - bring it on! :D
Var i säng si sådär halv ett och klockan ringde fem timmar senare för att tvinga mig ur min varma säng. Jag plockade ihop det sista jag hade i lägenheten, tömde kylskåp och skoskåp, tog en sista titt, låste dörren och slängde ner nyckeln i brevlådan. Sen kånkade jag alla mina väskor ner för trapporna och in i bilen. Klockan sju var jag på plats på jobbet, trygg med kaffémaskinen och en dubbel espresso nära till hands.

Som alla andra skolbarn så måste jag införskaffa mig lite saker som piggar upp skolstarten;
Almanacka..
Skrivblock..
Ny fin stiftpenna..
Och en i bläck..
Förhoppningsvis en dator..
Ett nytt fräscht terminskort på friskis..
Lite nya höstkläder...och ja..listan fortsätter....
Jag kommer däremot inte att plasta in min kurslitteratur...det är överkurs.

Börjar faktiskt se fram emot att börja plugga igen vilket man alltid gör i början, bara efter några veckor sjunger man klagosånger och önskar att man aldrig var född. 
Något jag ser fram emot är att få praktisera i en kommun där min mammas namn inom branchen är någorlunda okänt :)

Nu ska jag banne mig ta en Power innan jag ger mig ut på min sista cykeltur i Karlskrona för ett tag. Imorgon drar tafsen till Kalmar återigen.

Ha en härlig söndag!

//Anya



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar